Suroviny
200 g směsi na bramborové těsto |
300 ml vody |
1 vejce |
Pepř |
2-3 stroužky česneku |
1 ČL másla |
100 g slaniny (špeku) na kostičky |
2 PL másla |
Snítky čerstvého oregana (cca 10) |
Strouhaný parmezán dle chuti |
Postup
Česnek oloupeme, jemně prolisujeme a chvíli restujeme s 1 ČL másla. Poté vše smícháme se směsí na bramborové těsto, vodou a vejcem. Můžeme ochutit i trochou umletého pepře. Těsto necháme asi 10 minut odležet, poté znovu prohněteme. Tvarujeme nočky, které vaříme v mírně osolené vodě asi 4-5 min.
Na rozehřáté máslo přidáme na kostičky nakrájený špek a snítky oregana. Vše smažíme dokřupava (3 min.). Pak přidáme noky a pokračujeme ještě pět minut. Vše doladí závěj parmezánu.