Suroviny

200 g směsi na bramborové těsto

300 ml vody
1 vejce
Pepř
2-3 stroužky česneku
1 ČL másla
100 g slaniny (špeku) na kostičky
2 PL másla
Snítky čerstvého oregana (cca 10)
Strouhaný parmezán dle chuti

 

Postup

 

Česnek oloupeme, jemně prolisujeme a chvíli restujeme s 1 ČL másla. Poté vše smícháme se směsí na bramborové těsto, vodou a vejcem. Můžeme ochutit i trochou umletého pepře. Těsto necháme asi 10 minut odležet, poté znovu prohněteme. Tvarujeme nočky, které vaříme v mírně osolené vodě asi 4-5 min.


Na rozehřáté máslo přidáme na kostičky nakrájený špek a snítky oregana. Vše smažíme dokřupava (3 min.). Pak přidáme noky a pokračujeme ještě pět minut. Vše doladí závěj parmezánu.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR