Suroviny

240 g špaldové celozrnné mouky Nominal
3-4 g soli
185 g bílého jogurtu řeckého typu
cca 7 g prášku do pečiva
1 PL lněného oleje Ze stodoly
čerstvé bylinky (např. větvička 
rozmarýmu)
posyp: slunečnicová semínka

Postup

Čerstvé bylinky posekáme na jemné kousky (rozmarýn můžeme nahradit třeba saturejkou neo tymiánem, chleba bude vžd trochu jiný). Všechny suroviny smícháme a důkladně vyhněteme. Bochnánek těsta necháme odležet asi 30 min. (může být déle). 
Rozdělíme jej na šest stejných dílů. Nejprve vykulíme s kousku těsta kuličku a tu pak válečkem rozválíme na placku (4-5 mm tlustou). Nakonec placku posypeme trochou slunečnicových semínek a "přiválíme".


Pečeme na suché pánvi asi 3 min. po každé straně. 


Tip: Placka je výbornou přílohou nejen k salátu, ale také k dušené zelenině apod.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR