Suroviny

275 g bezlepkové mouky NOMIX
25 g pohankové hl. mouky
40 g oleje
155-160 g vody
1 rozšlehané vejce (30 g do těsta, 
zbytek na potření)
5 g soli
20 g cukru
12 g čerstvého droždí
posyp: sezam, chia, mák

Postup

Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme všechny ostatní suroviny, těsto promícháme a důkladně prohněteme. Necháme odpočinout cca 5 minut. Tvarujeme pevně stočené hladké bulky, které po vytvarování dlaní nebo nějakým rovným předmětem trochu splácneme. Necháme kynout cca 45 min. (velmi záleží na podmínkách kynutí). Před pečením potřeme vejcem a povrch lehce posypeme semínky. Běžnou troubu vyhřejeme na 200 °C a pečeme 15 min. Z této dávky upečeme 4 větší housky. A co do housky? To už je na vás.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR