Suroviny
275 g bezlepkové mouky NOMIX 25 g pohankové hl. mouky 40 g oleje 155-160 g vody 1 rozšlehané vejce (30 g do těsta, zbytek na potření) 5 g soli 20 g cukru 12 g čerstvého droždí posyp: sezam, chia, mák |
Postup
Do vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme všechny ostatní suroviny, těsto promícháme a důkladně prohněteme. Necháme odpočinout cca 5 minut. Tvarujeme pevně stočené hladké bulky, které po vytvarování dlaní nebo nějakým rovným předmětem trochu splácneme. Necháme kynout cca 45 min. (velmi záleží na podmínkách kynutí). Před pečením potřeme vejcem a povrch lehce posypeme semínky. Běžnou troubu vyhřejeme na 200 °C a pečeme 15 min. Z této dávky upečeme 4 větší housky. A co do housky? To už je na vás.