Suroviny

200 g směsi na bramborové těsto
200 g vody
1 vejce
150 g uzeného eidamu (čedar,
gouda, tvarůžky, Hermelín)

 

Postup

 

Ze směsi, vody a vejce umícháme těsto a necháme asi 10 minut odležet.  Sýr si prokrojíme na plátek asi 0,5cm silný,tvarůžky či Hermelín prokrojíme napůl. Těsto znovu prohněteme a  rozválíme na tenký plát (asi 0,3 cm). Podsypáváme si např. kukuřičnou hl. moukou. Okrajem skleničky nebo velkým tvořítkem vykrojíme kolečko, na půlku položíme kousek sýra a druhou ho přiklopíme. Pevně stiskneme. Kapsičky pečeme na suché  pánvi  z obou stran. Podáváme se zeleninovým salátem, můžeme namáčet i v oblíbeném dipu.

 

Tip: Vynikající jsou se zapečenýma tvarůžkama. Kulatý tvarůžek prokrojíme, rozpůlíme a zabalíme do těsta.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR