Suroviny
500 g směsi na chléb |
Postup
Velikonoční stůl nebo třeba občerstvení na výletě jarní přírodou můžeme obohatit slaným "koláčem" s uzeným masem a jarními bylinkami.
Cibulku nakrájíme, mírně ji osmažíme na sádle a na chvíli přidáme pokrájené bylinky a lehce popepříme. Těsto zaděláme ze směsi, vody, vína a droždí a přidáme vychladlou osmahnutou cibulku s bylinkami (a tukem). Do vymíchaného těsta přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a ještě dobře promícháme.
Důkladně vymazanou dortovou formu s bábovkovým středem naplníme těstem a necháme kynout pokud možno v teplejším prostředí (např. v temperované troubě asi 1 hodinu – záleží na podmínkách). Před pečením potřeme povrch věnce olivovým olejem. Pečeme 50–60 min. při teplotě 180 °C.
Náš tip:
Stejné těsto můžeme upéct i v muffinových formičkách (doba pečení bude samozřejmě kratší).