Suroviny

80 g celozrnné špaldové mouky
hladké Nominal
80 g pšeničné hl. mouky
100 g rostlinného tuku na pečení
80 g mletého třtinového cukru
100 g kokosové moučky
1ČL lněného semínka
2 PL horké vody
na dozdobení:
kousky kandovaného kokosu
nebo půlky lískových oříšků

 

Postup

Lněné semínko rozemeleme na moučku a zamícháme s horkou vodou. Vznikne "kašička", kterou necháme vychladnout. Všechny ingredience vč. lněné kašičky promícháme, důkladně prohněteme a necháme odpočinout min. 30 minut v chladnu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Do centra zatlačíme kousek kandovaného kokosu nebo půlku lískového oříšku. Pečeme opatrně při 170 °C asi 13 minut do mírného zrůžovění.


Tip: Pokud netrváte na veganské verzi, můžete rostlinný tuk nahradit máslem a lněnou kašičku 1 žloutkem.

newsletter

Buďte stále v obraze!
Aby vám už nic neuteklo,
přihlaste se k odběru novinek.

Odesláním souhlasím se zpracováním osobních údajů | GDPR