Suroviny
120 g bezlepkové mouky Nomix 20 g kukuřičné hl. mouky 100 g kokosové moučky 100 g másla 80 g moučkového cukru 1 žloutek Na pařížský krém: 100 g smetany ke šlehání 50 g hořké čokolády 10 g bezlepkové mouky Nomix 1/2 žloutku 80 g másla |
Postup
Suroviny na těsto dobře prohněteme a necháme odležet min. 30 min. Těsto vyválíme na plát o síle 3 mm. Vykrajujeme spíše drobnější tvary (kolečka, srdíčka, čtverečky apod.), protože budeme slepovat vždy dva k sobě. Pečeme při 170 °C do zrůžovění (cca 10 min).
K přípravě pařížského krému přivedeme k varu šlehačku a v ním rozpustíme čokoládu. Záleží na naší chuti, jakou kvalitu hořké čokolády zvolíme. Přidáme bezlepkovou mouku Nomix, žloutek a provaříme. Vzniklou "kaši" necháme vychladnout. Nakonec postupně přimícháme k našlehanému máslu. Tímto krémem slepujeme vždy dvě půlky k sobě.